Apple a inchis miercuri la New York in coborare cu 6,4%, cel mai abrupt declin inregistrat de companie in ultimii patru ani. Pretul actiunilor compainei a scazut la 538,79 dolari, capitalizarea coborand cu 34,9 miliarde dolari, la 506 miliarde dolari.

Pe ansamblul acestui an, actiunile Apple afiseaza o ascensiune de 33%.

Titlurile compainei au atins pe 21 septembrie recordul istoric de 705,07 dolari.

China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila din China, a incheiat un acord cu Nokia prin care va introduce in oferta o varianta a smartphone-ului Lumia 920, modelul de top al compainei finlandeze, cu sistem de operare Microsoft Windows Phone 8.

Citeste si:

Apple are acorduri de distributie pentru iPhone cu China Telecom si China Unicom, insa nu a ajuns inca la o intelegere cu liderul de piata.

Declinul actiunilor Apple ar putea fi alimentat si de datele publicate marti de compania de cercetare de piata IDC, conform carora cota de piata a iPad ar putea cobori la 53,8% in acest an, de la 56,3% in 2011, in timp ce tabletele echipate cu sistemulde operare Android dezvoltat de Google vor acapara 42,7% din piata, fata de 39,8% anul trecut.

IDC estimeaza ca prezenta Apple pe piata tabletelor va cobori sub 50% in 2016, an in care vanzarile vor atinge 282,7 milioane unitati, dublu fata de volumul actual.