Apple, venituri de 58 de miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor

Grupul american Apple Inc a raportat venituri de 58 miliarde dolari in perioada ianuarie-martie 2019, cu 5% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, dar peste estimarile analistilor, in conditiile in care vanzarile in China s-au stabilizat, iar cererea pentru servicii si accesorii a contracarat scaderea veniturilor din vanzarile de telefoane iPhone, transmite Reuters.

In ultima perioada, Apple a incercat sa gaseasca noi surse de venituri pe fondul cresterii competitiei pe piata de smartphone. Ultimele date trimestriale arata ca veniturile din vanzarile de iPhone au scazut cu 17% pana la 31,05 de miliarde de dolari, insa veniturile din servicii au crescut cu 16% pana la 11,45 miliarde dolari iar veniturile din vanzarea de dispozitive portabile si accesorii au depasit estimarile analistilor ajungand la 5,13 miliarde dolari, potrivit Agerpres.

Directorul general de la Apple, Tim Cook, a declarat ca vanzarile de telefoane iPhone au inceput sa creasca in ultimele saptamani, inclusiv in China. "Aceasta, impreuna cu succesul inregistrat pe segmentul dispozitivelor portabile ne ofera o oarecare incredere ca lucrurile incep sa se imbunatateasca" a spus Tim Cook. Potrivit acestuia, ajustarile de preturi in China, precum si programele de inlocuire si de finantare oferite de Apple au ajutat la revenirea vanzarilor de iPhone spre finalul trimestrului.

Apple a mai informat ca a ajuns la 390 milioane de abonati platitori, cu 30 de milioane mai multi decat in trimestrul precedent. Obiectivul companiei este sa ajunga la 500 de milioane de abonati platitori in 2020 insa pentru a atinge acest obiectiv Apple trebuie sa continue sa extinda baza de utilizatori ai dispozitivelor sale. Spre deosebire de situatia din anii trecuti Apple nu mai da publicitatii cifrele referitoare la numarul de dispozitive iPhone, iPad si Mac vandute.

Citeste si:
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în...
Românii cu bani au cumpărat...
Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
IBM: Mac-urile, de trei ori mai ieftine decat computerele cu Windows
Setari Cookie-uri