Veniturile Apple din vanzarile de iPhone-uri au crescut de peste doua ori in trimestrul al doilea fiscal, la 40,28 miliarde de dolari, depasind asteptarile analistilor, de 36,76 miliarde de dolari, dar incasarile aduse de iPad au scazut de la 7,61 miliarde dolari la 5,43 miliarde dolari.

Vanzarile de computere Mac au urcat usor, de la 5,52 miliarde de dolari la 5,62 miliarde de dolari, relateaza MarketWatch. Profitul net al Apple in trimestrul incheiat in luna martie a avansat cu 33%, la 13,6 miliarde de dolari, in timp ce veniturile grupului au urcat cu 27%, la 58 de miliarde de dolari. Analistii anticipau vanzari de 56 de miliarde de dolari.

Cererea mare pentru dispozitivele iPhone 6 si 6 Plus ar putea face ca Apple sa obtina in acest an un profit record, cel mai mare dupa 2012, compania anticipand ca vanzarile ar putea depasi estimarile analistilor. Vanzarile de telefoane iPhone au urcat cu 40% in trimestrul al doilea, la 61,2 milioane de unitati, in timp ce analistii anticipau un nivel de 58,1 milioane de unitati.

Vanzarile de iPhone-uri in China, mai mari decat cele din SUA

Vanzarile de iPhone-uri in China au fost mai mari decat cele din Statele Unite, pentru prima oara, sustinute de sarbatoarea Noului An Chinezesc, potrivit Apple.

Veniturile totale ale Apple in China au crescut cu 71%, la 16,8 miliarde de dolari. "Progresele realizate in China au fost remarcabile si continuam sa facem investitii incredibile pe aceasta piata. Cresterea din China este semnificativ mai mare decat in cea mai mare parte a lumii", a declarat directorul Financiar Luca Maestri.

Apple anticipeaza ca in trimestrul al treilea veniturile vor creste de la 37,4 miliarde de dolari in urma cu un an la 46-48 miliarde de dolari.

Actiunile Apple au atins noi recorduri in acest an, sustinute de interesul pentru noi produse, intre care Apple Watch. Capitalizarea de piata a Apple a urcat la peste 772 de miliarde de dolari, cea mai mare din lume.

"Reactia clientilor fata de Apple Watch a fost extraordinara", a spus Maestri, adaugand ca Apple lucreaza sa echilibreze cererea si oferta pana la sfarsitul trimestrului al doilea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri