"Londra este centrul lumii daca vrei sa lucrezi in media si publicitate", afirma Emil Gal, pentru Reuters, cea mai importanta agentie de stiri de business la nivel global, intr-un articol despre antreprenorii din domeniul tehnologiei care s-au mutat la Londra pentru a avea succes.
"Cel mai bun lucru pe care Marea Britanie il ofera la acest moment este infrastructura necesara, astfel incat companiile mici si mijlocii sa creasca, nu doar in aceasta tara, dar si in Europa, SUA si restul lumii. Sa ajungi la o audienta globala dintr-un loc este un lucru pe care nu il poti obtine din multe locuri ale lumii, iar britanicii au inteles ca daca ii ajuta pe antreprenori sa creasca, toata lumea are de castigat”, adauga Gal.

Principalele motive pentru care antreprenorii chestionati de Reuters aleg Londra este limba, diversitatea culturala, atractivitatea geografica si recunoasterea orasului ca fiind “buricul pamantului”, dar si deschiderea englezilor catre straini si catre idei noi.

Potrivit agentiei, numarul antreprenorilor straini din domeniul tehnologiei care s-au mutat in capitala britanica a crescut de la noua persoane intre 2005/2006 la 30 de persoane intre ianuarie si septembrie 2009.

Emil Gal are 23 de ani, iar la varsta de 21 de ani a terminat Facultatea de Matematica-Informatica, dupa cum afirma pe blogul personal.

A lansat primul business la 19 ani, dar acesta a esuat dupa doi ani. A mai lucrat la canalul de televiziune de muzica U, iar in vara lui 2007 a lansat BrainTV, una dintre primele televiziuni online pe piata locala care a fost inchisa in 2008 din lipsa de fonduri pentru cheltuielile lunare de peste 10.000 de euro.

In 2008 a lansat Skimbit, un program de marketing afiliat (n. red.: practica pe web prin care un comerciant rasplateste unul sau mai multi afiliati - publisheri - pentru fiecare vizitator sau client adus, conform Wikipedia) in care la inceputul anului trecut un grup de investitori din Marea Britanie au investit un milion de dolari.

In 2008 a mai lansat in parteneriat cu Florin Grozea, solistul formatiei Hi-Q, eOk.ro, un site legal cu muzica gratuita, iar anul trecut a infiintat Veevid, o platforma de video management open-source.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri