Gigantii IT Hewlett-Packard si Microsoft au anuntat ca vor investi 250 milioane dolari intr-un parteneriat pentru a integra produsele de software si hardware, dupa ce rivali ca Oracle si International Business Machines s-au transformat in magazine care ofera solutii complete, scrie Wall Street Journal.
HP si Microsoft au incheiat un acord valabil pe trei ani care va implica o serie de initiative ce au ca scop dezvoltarea de noi centre de date.

Printre alte proiecte, HP si Microsoft isi unesc fortele pentru a vinde serverele celui mai mare producator de PC-uri alaturi de echipamente de retea, precum si aplicatii business si de stocare de la Microsoft, ca email-ul Exchange si soft-ul pentru baze de date SQL.

Acordul este un semn ca producatorii IT vor sa vanda produse integrate care initial au fost vandute ca solutii separate de diferiti furnizori. Acesta este raspunsul la cererea clientilor corporate care doresc asamblarea tuturor produselor de catre un singur furnizor.

Tranzactia ar putea ajuta HP sa isi intareasca pozitia in competitia cu IBM. HP a intrat in concurenta cu gigantii IT din domeniul serverelor dupa ce a achizitionat compania de servicii IT Electronic Data Systems, care a marit portofoliul de contracte de servicii corporate ale producatorului de PC-uri.

Analistii sustin ca aceasta alianta este motivata de incercarea de a ajuta consumatorii sa economiseasca resursele. "Este o incercare de a oferi mai mult la un pret asemanator", a afirmat analistul Bill Whyman al companiei de investitii ISI Group.

Nu este clar daca Microsoft si HP pot combina ofertele lor la fel de bine cum poate face un singur furnizor. Cele doua companii au cooperat destul de bine in ultimele doua decenii. HP este cel mai mare producator de PC-uri dupa unitati, iar majoritatea acestora functioneaza cu sistem de operare Windows.

Ca parte a acordului, Microsoft si HP vor promova impreuna serviciul de cloud computing Windows Azure. HP va integra bazele de date ale Microsoft la fel cum a facut-o in trecut cu Oracle. Acordul respectiv s-a incheiat dupa ce Oracle a cumparat Sun Microsystem, iar Hewlett-Packard va produce masinarii similare care vor functiona cu soft-uri Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri