Anul acesta va fi unul de integrare a operatiunilor, dupa ce grupul slovac Soitron a cumparat in octombrie 51% din Datanet Systems, jucator local pe piata de solutii de networking si comunicatii, a declarat Vasile Velicu, director general al companiei preluate.
"Soitron este o firma mai puternica, are o cifra de trei ori mai mare, mult mai multi angajati si are activitati in alte domenii in care noi nu avem expertiza. Anul acesta este unul in care ne vom integra financiar si de la anul vom incerca sa profitam de oportunitatile care vor aparea in tara si in regiune”, a declarat, pentru Wall-Street, managerul Datanet Systems, companie cu venituri de peste 20 de milioane de dolari in 2009 (14,4 mil euro).

Vasile Velicu nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre ce inseamna aceste oportunitati, motivand concurenta acerba, dar in comunicatul care anunta tranzactia managerul afirma ca Datanet Systems poate contribui la cresterea Soitron prin experienta pe care compania o are in proiectarea si implementarea de sisteme de comunicatii pentru traficul aerian, telecomunicatii si industria bancara.

Achizitia a fost finalizata in octombrie, iar negocierile au fost foarte rapide, dupa cum spune oficialul Datanet Systems. El nu a dorit sa mentioneze daca cele doua companii au lucrat cu o companie de consultanta ori de avocatura.

Anul trecut, in august in cadrul Datanet Systems a mai avut loc o tranzactie prin care General Communications GmbH, compania care detinea 50% din firma a cedat actiunile catre cei patru parteneri persoane fizice care in prezent au 49% din Datanet.

Vasile Velicu a afirmat ca in 2009 compania un profit in usoara scadere fata de 2008 cand a fost de 2,2 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Achizitia Datanet Systems face parte din noua strategie de dezvoltare regionala a Soitron, companie fondata in 2003 si care detine controlul la alte doua companii din Republica Ceha si Slovacia, ajungand astfel la 750 de angajati si venituri de 47 de milioane de euro.

“Prin cooperarea dintre Soitron si Datanet Systems ne asteptam la considerabile efecte sinergice, benefice pentru evolutia afacerilor noastre, cu atat mai mult cu cat portofoliile noastre de produse sunt similare - solutii complexe de comunicare de date si voce,” declara Ondrej Smolár, director executiv al Soitron.

Actionarii Datanet Systems sunt Soitron AS cu 51% din actiuni, Vasile Velicu , Gabriel Musat, Dragos Stroescu, Clementina Daniela Velicu, fiecare detinand 12,25% dintre actiunile companiei, potrivit datelor de la Registrul Comertului

Datanet este principalul partener al Cisco Romania, filiala locala a celui mai mare producator de echipamente de retea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri