Zeci de milioane de computere tableta ar putea fi vandute in acest an, ceea ce ar insemna o piata evaluata la 981 milioane dolari, a anuntat compania de consultanta Deloitte, potrivit The Telegraph.
In cadrul evenimentului anual TMT (Tehnology, Media, Telecomunication), Deloitte a estimat ca tabletele PC sau NetTab, instrumente mai mici decat netbook-urile, dar mai mari decat smartphone-urile, cu conexiune wireless si ecran tactil, vor avea un "an de explozie" in urmatoarele 12 luni.

"NetTab-urile vor fi achizitionate de milioane de consumatori in 2010", anunta raportul Deloitte. "NetTab va satisface nevoi speciale ale consumatorilor comparativ cu smartphone-urile care sunt prea mici pentru a vizualiza filme si cu notebook-urile care sunt prea mari, prea grele sau prea scumpe", anunta compania de consultanta.

Alti giganti IT, ca Apple si Microsoft (in parteneriat cu Hewlett-Packard), vor lansa sisteme de acest tip in 2010.

Competitia doar va creste popularitatea tabletei, potrivit lui Paul Lee, autorul raportului TMT, care considera ca boom-ul tabletelor ar putea lansa o piata in valoare de un miliard dolari.

"In timp ce este dificil sa estimezi vanzarile unui instrument ale carui specificatii sunt necunoscute, unii analisti afirma ca in primele 12 luni de la lansare veniturile vor fi in valoare de un miliard dolari. Aceasta estimare depaseste veniturile globale provenite din vanzarea instrumentelor de navigare prin satelit (GPS)", sustine analistul.

Lee considera ca extinderea acoperirii si viteza retelelor wireless combinate cu imbunatatirile hardware si a duratei de viata a bateriei poate crea un mediu perfect pentru dezvoltarea tabletelor PC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri