IBM a afisat pentru al patrulea trimestru din 2009 un profit net de 4,81 miliarde dolari, in crestere cu 8,7% fata de aceeasi perioada din anul precedent, pe fondul cresterii marjelor si veniturilor, insa tintele de profit anuntate pentru 2010 au fost considerate modeste de analisti, relateaza WSJ.


Profitul net a fost de 4,81 miliarde dolari, sau 3,59 dolari/actiune, in urcare de la 4,43 miliarde dolari, sau 3,27 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au avansat cu 0,8%, la 27,23 miliarde dolari, insa la valori ajustate de fluctuatiile valutare, au scazut cu 5%, scrie NewsIn.

Analistii prevedeau un profit de 3,47 dolari/actiune si venituri de 26,96 miliarde dolari.

Compania a anuntat ca se asteapta la castiguri de cel putin 11 dolari/actiune in 2010, sustinand ca are incredere in capacitatea de "a atinge limita superioara a obiectivelor pe termen lung".

Analistii estimau, in medie, tinte de 10,89 dolari/actiune.

Grupul a mai anuntat ca estimeaza o crestere a vanzarilor de software de peste 10% in actualul trimestru si o crestere substantiala a castigurilor pe actiune de-a lungul acestui an.

In pofida rezultatelor peste asteptari, actiunile IBM s-au depreciat dupa publicarea raportului, in contextul in care unii analisti au considerat ca tintele de profit pentru 2010 sunt modeste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri