Furnizorul de solutii IT Crescendo a inregistrat anul trecut 15% din afacerile de circa 19 milioane de euro din activitatea de externalizarea de servicii IT, dupa cum a afirmat Marius Tulea, directorul general al companiei.
Astfel, aproape 2,8 milioane de euro au provenit anul trecut din outsourcing, iar pentru 2010 managerul spera ca activitatile de outsourcing sa insemne 20% din businessul companiei, dupa ce la finalul lui decembrie sistemul de management al securitatii informatiei dezvoltat de companie a fost certificat SR ISO/CEI 27001:2006.

Firma infiintata in 1993 ofera servicii de outsourcing de opt ani, dar Marius Tulea foto) nu a precizat numele clientilor din portofoliu.

„Criza economica nu a facut altceva decat sa scoata mai in fata acest serviciu, comparativ cu celelalte. Printre avantajele acestor servicii se numara alinierea sistemului IT la obiectivele companiei astfel anagajatii firmei sa se poate concentra pe businessul de baza. Totodata, se pot controla costurile pentru ca daca aceste servicii sunt interne si din echipa pleaca un om compania va avea costuri cu cautarea si instruirea personalului. Pe de alta parte, exista flexibilitatea in privinta business-ului pentru ca intr-o varianta avansata a outsurcingului, companiile isi pot ajusta cheltuielile cu nivelul impus de situatie pietei”, a afirmat pentru Wall-Street managerul Crescendo.

Tulea considera ca anul trecut piata locala de externalizare a solutiilor IT a fost in jurul a 70 milioane de euro, iar pentru 2010 estimeaza o crestere a pietei de aproximativ 15 - 20% intrucat din cauza economiei, care inca nu da semne de redresare, tot mai multe companii vor apela la outsourcing.

Desi compania nu si-a incheiat inca situatia financiara pe 2009, directorul integratorului IT a declarat ca anul trecut businessul s-a mentinut la un nivel asemanator cu cel din 2008 cand a fost de circa 19,6 milioane de euro.

„Intrucat ponderea cea mai importanta in portofoliul nostru o au clientii din sectorul privat, preferam sa mergem pe acelasi scenariu si in 2010, varianta optimista fiind mentinerea cifrei de afaceri, cu impact cat mai mic asupra profitabilitatii”, a mai spus Marius Tulea. In 2008 compania a avut un profit net de 1,3 milioane euro.

Dintre clientii Crescendo, sectorul public are cel mai mic aport la cifra de afaceri, acesta insemnand in 2009 in jur de 1-2% din business fata de 7-8% in 2008.

Cei mai importanti competitori ai companiei pe piata locala de solutii integrate IT&C sunt S&T, Xerox, IBM si Power Net Consulting.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri