Cu mai putin de 30% dintre organizatii care declara ca folosesc criptarea datelor, majoritatea companiilor sunt foarte expuse riscului unor scurgeri serioase de informatii, arata un studiu realizat la nivel global de Check Point, furnizor de solutii de securitate informatica.
Potrivit studiului, la care au participat 224 de administratori IT si de securitate, peste 40% dintre companii au avut, anul trecut, mai multi utilizatori de la distanta care s-au conectat la reteaua corporate de acasa sau din alte locatii, in comparatie cu 2008. Studiul Check Point arata ca, in cea mai mare parte a companiilor (77%), peste un sfert din totalul fortei de munca sunt angajati care lucreaza de la distanta.

Cu toate acestea, in ciuda cresterii numarului de angajati mobili, Check Point subliniaza faptul ca doar 27% dintre respondenti declara ca organizatiile din care fac parte utilizeaza, in prezent, criptarea discului pentru a proteja informatiile sensibile de pe punctele de lucru finale de la nivel corporate. In plus, doar 9% dintre companiile care au participat la acest studiu folosesc criptarea pentru dispozitivele de stocare mobile, cum ar fi driverele USB flash.

O forta de munca din ce in ce mai mobila, care transporta cantitati impresionate de informatii stocate pe dispozitive portabile, face ca organizatiile sa fie din ce in ce mai vulnerabile la scurgeri de informatii confidentiale, furt sau interceptare.

„Cu mai putin de 30% dintre organizatii care declara ca folosesc criptarea datelor, majoritatea companiilor sunt foarte expuse riscului unor scurgeri serioase de informatii”, a spus Juliette Sultan, Head of Global marketing Check Point. „Totusi, rezultatele studiului indica faptul ca organizatiile recunosc nevoia de a raspunde fenomenului, mai ales in ceea ce priveste forta de munca mobila”, a completat Sultan.

Studiul Check Point arata ca aproximativ 47% dintre respondenti intentioneaza sa achizitioneze, in decursul anului, o solutie pentru securitatea punctului final de lucru, criptarea discului (24%), NAC (22%) si criptarea media (13%) fiind cele mai populare aplicatii. In topul aplicatiilor pentru punctul final de lucru raman desktop antivirus (90%), antispyware (56%), firewall-urile personale (49%) si clientii VPN (49%), organizatiile care au participat la studiu avand deja toate aceste aplicatii instalate.

Personalul IT din companiile cu mai putin de 5.000 de angajati semnaleaza, de asemenea, ca organizatiile lor folosesc produse pentru punctul final de lucru de la trei vendori diferiti (in medie), ceea ce genereaza probleme la nivelul managementului securitatii. Companiile mai mari folosesc, in medie, produse de la cinci vendori diferiti si, de asemenea, semnaleaza ca numarul este destul de dificil de gestionat.

Studiul Check Point a acoperit mai multe sectoare de business. 18% dintre respondenti sunt din sectorul financiar, 14% din productie si 11% din sectorul public local sau national. 44% sunt organizatii din America de Nord si America de Sud, 42% din zona EMEA si 11% din regiunea Asia-Pacific. In ceea ce priveste marimea organizatiei, 23% sunt companii cu pana la 99 de angajati, 25% companii care au intre 100 si 499 de anagajati, 13% intre 500 si 999, 24% intre 1000 si 4999, iar 15% peste 5000 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri