Messenger este in prezent folosit de circa 900 de milioane de utilizatori, fiind printre cele mai populare aplicatii de mesagerie din lume, potrivit News.ro.

Facebook a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca utilizatorii Mesenger vor putea in curand sa aiba "conversatii secrete", care nu vor putea fi citite decat de catre participanti.

"Furnizarea catre utilizatori a unor mijloace de comunicare sigure contribuie in mod semnificativ la obiectivul de a face lumea mai deschisa si mai conectata", a declarat vicepresedintele Facebook, David Marcu, pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Citeste si:

Optiunea de criptare totala este utila mai ales pentru a schimba informatii medicale cu un medic sau pentru a oferi date personale sau financiare celor apropiati, sustin reprezentantii Facebook.

Facebook a introdus deja in acest an mecanismul de criptare a conversatiilor pe aplicatia de mesagerie WhatsApp, pe care o detine. In aprilie, WhatsApp a implementat o noua metoda de criptare a tuturor datelor transmise prin intermediul sau, care face imposibila interceptarea lor si le ofera o securitate sporita clientilor.

Ulterior, alti giganti ai internetului, precum Google sti Apple, au introdus masuri similare de criptare a comunicatiilor. Masurile au fost luate in contextul dezbaterii aprinse privind dreptul la viata privata dintre companiile IT si autoritati, dupa ce Apple a refuzat cererile FBI de a debloca un iPhone folosit de teroristul din San Bernardino.

Sursa foto: Ttatty / Shutterstock.com