Dupa mai bine de 25 de ani de la lansare, Tetris este cel mai bine vandut joc pentru telefonul mobil, dupa ce a depasit cota de 100 milioane de descarcari in intreaga lume, scrie revista Forbes.

Adam Sussman, vicepresedintele deviziei mobile in cadrul Electronic Arts, care detine licenta telefonului, a declarat ca "aceasta cota reprezinta un moment important nu doar pentru EA, dar si pentru industria jocurilor, in general".

Creat de un programator sovietic in 1984, popularitatea Tetris a crescut odata cu lansarea consolei Game Boy de la Nintendo in 1989. Milioane de oameni au continuat sa joace pe console de joc si pe Internet sau prin instrumente ca telefoanele mobile.

Alexey Pajitnov, creatorul Tetris, sustine ca jocul este foarte simplu, iar natura sa vicioasa il face un produs foarte bun pentru telefoanele mobile. "Este acceptat de toate varstele de utilizatori din toate culturile", a afirmat inventatorul.

EA nu a publicat veniturile obtinute in urma vanzarii Tetris. De exemplu, o descarcare pe telefonul iPhone costa 5 dolari. Executivul EA a declarat ca Tetris este disponibil in 60 de tari in aproape 64.000 de telefoane mobile diferite, aproximativ 20% dintre acestea fiind smartphone-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri