Sub influenta crizei economice, care la Kingston a inceput sa se faca simtita din octombrie 2008, compania a inregistrat o cifra de afaceri mai mica cu 13%, pana la 9,3 milioane dolari. In ciuda acestei scaderi, producatorul de module de memorie pentru calculatoare personale, carduri flash si unitati de stocare portabile USB din Romania a reusit sa-si creasca cota de piata.
La evolutia buna a afacerilor pe piata locala a contribuit in primul rand cresterea segmentului de upgrade de calculatoare personale.

"2009 a fost un an al upgrade-urilor pe piata de memorii in Romania, iar pentru Kingston a fost un an al cresterii cotei de piata. In conditiile in care in 2009 indicele de scadere al pietei memoriilor DRAM a fost semnificativ mai mic decat cel al pietei de PC-uri, explicatia este data de orientarea consumatorilor catre imbunatatirea sistemelor pe care le detin deja decat catre investitiile in sisteme noi", a declarat Mihai Marcu, director dezvoltare Bulgaria, Moldova si Romania pentru Kingston.

Vanzarile companiei la nivel national s-au ridicat la 695.000 unitati de memorie, dintre care 175.000 unitati DRAM si 520.000 unitati de tip Flash (carduri de memorie pentru telefoane mobile, aparate foto-videi, dispozitive de stocare USB sau SSD).

Din ultimul trimestru al anului trecut, business-ul Kingston a inceput sa-si revina. In 2010, reprezentantii companiei mizeaza pe crestere.

Un factor care va ajuta piata de profil sa isi revina este noul sistem de operare Windows 7 lansat de cei de la Microsoft, care va salta industria de PC-uri si va creste vanzarile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri