modu, companie fondata in 2007 de Dov Moran (foto), inventatorul USB Flash Drive-ului, FlashDisk-ului si al altor dispozitive pentru depozitare de date, lanseaza in Romania, in parteneriat cu Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila de pe plan local, si TDT Distribution, care va reprezenta modu in Europa Centrala si de Est.
Lansarea modu in Romania constituie o premiera europeana si, totodata, o provocare pentru industria telecom locala, potrivit lui Alin Cirstea, CEO TDT Distribution.

Terminalul mobil cu functiile de baza ale comunicarii, music player si memorie interna de 2GB, va fi lansat oficial pe piata locala la mijlocul lunii februarie.

Pretul telefonul, creditat de catre Cartea Recordurilor ca fiind cel mai usor din lume, nu este disponibil momentan. Karsten Wildberger, CCO Vodafone Romania, sustine ca, din punct de vedere al pretului, modu nu va fi nici in categoria cea mai joasa, dar nu va atinge nici zona high-end.

modu este diferit fata de alte telefoane mobile prin faptul ca telefonul poate fi inserat intr-o serie de jacket-uri care ofera un ecosistem cu functii noi, pentru a da utilizatorilor posibilitatea de a schimba felul in care arata propriul terminal.

Telefonul poate fi folosit, totodata, independent. Este disponibil deocamdata in doua culori.

modu are o tastatura minimalista cu sapte taste si interfata grafica unica, ecran color Oled, Bluetooth, micro USB. In prezent sunt disponibile 5 jacket-uri - expres, mini, night, sport si photo frame. "Pretul unei huse va fi undeva intre 20-40% din valoarea telefonului in sine", sustine Wildberger.

TDT Distribution va coordona sapte tari cu o populatie totala de peste 100 milioane de locuitori: Romania, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Serbia si Croatia.

"Conform mai multor studii realizate anul trecut, toate aceste piete sunt in dezvoltare si pe un trend ascendent in ceea ce priveste penetrarea serviciilor telecom si apetitul utilizatorilor pentru gadget-uri inovatoare", a spus Cirstea.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri