Compania de internet Yahoo a anuntat pentru trimestrul patru din 2009 venituri care au depasit asteptarile, estimand ca primul trimestru din 2010 ar putea include prima crestere a vanzarilor din ultimul an si jumatate, scrie Financial Times.

Compania a anuntat ca veniturile din ultimele trei luni au scazut cu 4% fata de anul anterior, insa au crescut cu 10% fata de trimestrul al treilea, la 1,73 miliarde dolari, depasind asteptarile analistilor.

Profitul net al companiei a fost de 153 milioane dolari comparativ cu pierderile de 303 milioane dolari, cat erau in T4 2008.

"Compania noastra are un moment pozitiv si ne bucuram ca intram in acesta forma in 2010", a declarat Carol Bartz, care in urma cu o luna a implinit un an de la preluarea companiei.

Rezultatele Yahoo vin dupa un alt anunt pozitiv de castiguri din partea rivalului Google, care a depasit Yahoo in audienta mondiala.

Vanzarile de reclame tip display ale Yahoo au crescut cu 26% in al patrulea trimestru, fiind cea mai mare crestere trimestriala din ultimii patru ani. Veniturile provenite din cautari au crescut de asemenea cu aproximativ 8%.

Directorul executiv al companiei a reafirmat planul sau de a incheia achizitii. Aceasta a declarat ca va schimba schema de conducere a operatiunilor internationale, iar Yahoo ar putea avea trei divizii geografice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri