Ada Computers, companie furnizoare de servicii in domeniul tehnologiei informatiei, cu afaceri de 830.000 de euro in 2008, a contractat 2,28 milioane de euro din fondurile structurale europene pentru proiectul PLM-Adaptor, care vizeaza cresterea aptitudinilor in munca a 700 de studenti din sapte universitati tehnice din zonele defavorizate economic.
Astfel, proiectul PLM-Adaptor, desfasurat in parteneriat cu universitatile tehnice din Bacau, Galati, Braila, Constanta, Oradea, Petrosani si Suceava, in valoare totala de 2,4 milioane de euro, finantat in proportie de 95% de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 se va intinde pe o perioada de 31 de luni, pana la jumatatea anului 2012.

In tot acest timp, prin colaborarea dintre echipa tehnica a Ada Computers si a 14 profesori din universitatile tehnice din orasele vizate, va fi intocmita o cercetare privind profilul angajatului ideal in companiile active pe pietele auto, aero-navala si a produselor electronice si electrocasnice.

Companiile incluse in cercetare au cifra de afaceri de peste 100.000 de euro.

Pe baza concluziilor cercetarii, cate 100 de studenti din cele 7 universitati, alesi in functie de media notelor obtinute, vor participa la cursuri si proiecte de intelegere a mediului de afaceri si a cerintelor la angajare.

Pe parcursul celor 31 de luni vor fi organizate 14 evenimente locale „Bursa locurilor de munca”, in parteneriat cu AJOFM, unde vor fi invitate atat firmele din industrie, cat si studentii implicati in proiectul PLM-Adaptor.

Suma totala a subventiilor in cadrul schemelor de finantare pentru ocupare, formare profesionala si imbunatatirea conditiilor de munca puse la dispozitie de Ministerul Muncii este de 142 milioane euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene prin Fondul Social European, iar 15% contributia din bugetul de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri