Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie pe piata locala, a raportat venituri in scadere cu 23,8% in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Vodafone Romania a ajuns la finalul anului trecut la 9,663 milioane de utilizatori, comparativ cu 9,535 milioane in septembrie si 9,649 milioane de clienti la finalul lui 2008, anunta operatorul.

“Desi operam intr-un context economic dificil si pe o piata extrem de competitiva, am reusit sa incheiem anul calendaristic 2009 cu rezultate bune. In trimestrul incheiat la 31 decembrie, un numar semnificativ de utilizatori au ales serviciile oferite de Vodafone Romania. In ultimul an, am asistat la o diminuare cu peste 20% a industriei telecom locale, ceea ce ne determina sa acordam in continuare multa atentie eficientizarii business-ului nostru”, a spus Liliana Solomon (foto), CEO Vodafone Romania.

Venitul mediu per utilizator total al operatorului (ARPU) calculat pe ultimele 12 luni, a inregistrat o valoare de 8,1 euro la 31 decembrie 2009, fata de 8,7 euro in septembrie anul trecut si 10,10 euro la sfarsitul lui 2008, in timp ce ARPU mobil a ajuns la 8 euro in aceeasi perioada.

Clientii serviciilor pe baza de abonament reprezentau 38,1% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite 61,9%, in trimestrul incheiat la 31 decembrie 2009, comparativ cu 37,9% si 62,1% in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta corespunde unei cresteri anuale de 0,9% a numarului de abonati.

Vodafone nu a precizat veniturile si profitul operational inregistrate in intreg anul trecut, compania prezentand aceste date o data la sase luni.

Cei doi indicatori financiari au fost anuntati ultima oara in noiembrie pentru primul semestru al anului fiscal 2009-2010 (aprilie - septembrie 2009), cand Vodafone Romania a inregistrat venituri de 486 milioane de euro, in scadere cu 20,9% fata de aceeasi perioada din 2008, cand compania a avut venituri de 615 milioane de euro.

Pe de alta parte, profitul operational (EBITDA) al companiei era la finalul lui septembrie de 223 milioane de euro, cu 22,6% mai putin fata de septembrie 2008.

Orange, liderul pietei de telecom, avea la finalul lui septembrie aproximativ 10,69 milioane de utilizatori, in timp ce Cosmote, al treilea jucator pe piata de telefonie mobila, avea atunci 6,59 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri