Doua update-uri de securitate lansate de Microsoft pentru Internet Explorer ar putea afecta functionarea site-urilor Web care utilizeaza anumite aplicatii client.
Problemele apar dupa instalarea patch-urilor furnizate de Microsoft cu buletinele de securitate MS05-038 si MS05-052, a avertizat Microsoft pe web site-ul sau. Buletinele au fost lansate in august si, respectiv octombrie.

Ambele patch-uri pot cauza probleme cu controlorii ActiveX, mici programe al caror scop este de a indeplini sarcini simple care fac un site Web mai interactiv. Patch-ul MS05-038 poate afecta si aplicatiile Java. Dupa ce patch-urile sunt instalate, aplicatiile care sunt programate in anumite moduri nu vor mai functiona cu Internet Explorer, potrivit Microsoft.

Orice probleme cauzate de MS05-038 si MS05-052 afecteaza doar putini utilizatori. Aceasta problema este ultima din sirul de probleme legate de patch-urile de securitate. Un update recent a creat haos pe PC-urile utilizatorilor schimband anumite setari ale PC-ului, in timp ce utilizatorii sistemului de operare Windows 2000 au avut dificultati in gasirea patch-ului potrivit pentru o alta problema de securitate.

Patch-ul MS05-052 afecteaza functionarea site-urilor deoarece face cateva schimbari in Windows menite sa creasca securitatea browserului IE. Dupa instalarea patch-ului, IE verifica anumite setari speciale de securitate pentru controlorii ActiveX. Daca controlorul nu are acele setari, IE il va bloca, potrivit avertizarii Microsoft.


Pentru a rezolva aceasta problema, Microsoft sfatuieste utilizatorii sa recompileze un controlor ActiveX afectat si sa-l marcheze ca sigur cand este rulat intr-un browser IE. Utilizatorii site-urilor cu controlori ActiveX care nu mai functioneaza pot reduce setarile lor de securitate pentru IE, desi nu este recomandat sa se faca acest lucru.


Modificarile facute in beneficiul securitatii de patch-ul MS05-038 inseamna probleme pentru controlorii ActiveX si aplicatiile Java. Problema apare daca sunt utilizati asa numitii "custom monikers". Buletinele consultative ale Microsoft ofera sfaturi tehnice pentru rezolvarea problemelor. Compania nu a specificat cati utilizatori au avut probleme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri