Nokia, cel mai important producator de telefoane mobile la nivel mondial si Intel, cel mai mare producator global de microprocesare au lansat un sistem de operare care poate rula pe diferite produse precum telefoane inteligente, laptopuri sau televizoare, scrie cotidianul american The Wall Street Journal.
Platforma bazata pe sistemul de operare Linux se numeste MeeGo si va fi disponibila din al doilea trimestru al acestui an. Numele provine de la sistemul Maemo lansat de Nokia si Moblin dezvoltat de Intel, au mai spus oficialii celor doua companii la cel mai important targ de telefonie mobila care are loc in aceste zile la Barcelona.

MeeGo va fi gratuita, dar Nokia va castiga din aceasta lansare intrucat platforma va determina vanzarea de alte produse, un exemplu ar fi aplicatiile, a spus Kai Oistamo, vicepresedinte executiv pentru produse al Nokia.

Rivalitatea dintre diferitele sisteme de operare pentru produsele mobile a crescut semnificativ in ultimii ani, un exemplu fiind si lansarea de ieri a Windows Phone 7, cea mai noua versiune pentru smartphone-uri a Microsoft.

Nokia s-a bazat foarte mult pe platforma Symbian, care va fi imbunatatita in acest an pentru a fi mai accesibila utilizatorilor. Pe de alta parte, producatorul finlandez a anuntat ca va lansa un numar limitat de produse avansate care folosesc sistemul de operare Maemo, devenit acum MeeGo.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri