Furnizorul american de servicii software de afaceri Epicor, care are filiala si in Romania, a inregistrat, in ultimul trimestru al anului trecut, un venit total de 111,9 milioane dolari, mai putin cu aproximativ 8% fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Astfel, venitul total pe trimestrul al patrulea din 2009 a fost de 111,9 milioane dolari, cu un venit net GAAP de 6,7 milioane dolari, reprezentand 0,11 dolari per actiune diminuata. Prin comparatie, venitul inregistrat in aceeasi perioada din 2008 a fost de 121,9 milioane dolari, iar venitul net GAAP a fost de 1,5 milioane dolari, reprezentand 0,03 dolari/actiune diminuata.

"Am lucrat bine pe parcursul anului 2009 comparativ cu previziunile initiale, indeplinind sau depasind previziunile la toti indicatorii cheie. Suntem incurajati de reperele economice care pot determina cresterea cheltuielilor in domeniul IT la potentialii nostri clienti, precum si de primele semne de revenire in multe din industriile pe care le vizam", a declarat George Klaus, presedinte si director general al Epicor.

Pentru primul trimestru din 2010 compania asteapta ca toti indicatorii de venit sa creasca fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu exceptia hardware-ului. Venitul total pentru trimestrul intai din acest an este estimat la 98 - 100 milioane dolari.

"In prezent ne asteptam la o crestere modesta pe toate segmentele noastre de afaceri in 2010 – exclusiv hardware-ul – si ne asteptam sa determinam o rata si mai mare de imbunatatire a rezultatelor finale. Vom continua cu o abordare conservatoare prudenta a asteptarilor noastre financiare si intentionam sa continuam dezvoltarea urmarind pas cu pas gradul in care ne indeplinim obiectivele propuse", a completat Klaus.

Epicor este prezenta pe piata din Romania din 1996 si a strans peste 170 de clienti, din domenii precum distributie, productie, HoReCa si servicii. In 2008, compania a avut o cifra de afaceri de 1,9 milioane euro, in scadere fata de anul precedent, cand a inregistrat afaceri de aproximativ 3 milioane euro, conform paginii de Internet a Ministerului de Finante.

Provocarile anului 2009 s-au raportat, in primul rand, la durata ciclului de achizitie al solutiilor software care s-a marit, intrucat decizia pietei de a investi in solutii IT business a fost ingreunata, potrivit lui Alexandru Pavel, marketing executive Epicor Romania. (Dupa criza, competitia va fi mult mai agresiva)

In prezent, compania are 21 de angajati in Romania si aproximativ 2.700 in lume.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri