Tot mai multi producatori de computere vor sa dezvolte strategii si instrumente pentru a concura cu iPad-ul lansat de Apple, sperand sa obtina profit din acest segment de computere, scrie Wall Street Journal (WSJ).

In urmatoarele saptamani, executivii Hewlett-Packard se vor intalni in Statele Unite si Taiwan pentru a stabili pretul si functiile pe care le va avea computerul cu ecran tactil numit Slate, au declarat persoane apropiate situatiei, citate de WSJ.

HP a discutat despre vanzarea tabletei Slate la un pret sub cel al Apple, de 629 dolari, au declarat sursele citate de Wall Street Journal.

Executivi de la Dell, Acer si Sony au declarat ca urmaresc terminalul Apple pentru a redefini propriile produse. De asemenea, o echipa Microsoft lucreaza la un instrument de tip tableta cu doua ecrane, numit Courier.

"Pentru noi, lansarea iPad-ului este un punct de referinta pentru industrie", a declarat Mike Abary, vice-presedintele diviziei de computere Vaio pentru Sony. Abary s-a intalnit cu executivii Sony, iar in Japonia a avut loc o intrevedere cu oficialii companiei pentru a discuta perspectivele din piata computerelor cu ecran tactil. Executivul a declarat ca Sony, care produce cititoare de carti digitale cu ecran tactil, ia in considerare dezvoltarea de noi instrumente.

Companiile PC doresc o cota din piata tabletelor PC, care continua sa se dezvolte. Dupa ce marjele de profit au scazut, ca urmare a razboiului preturilor, producatorii de computere spera ca noile instrumente tactile sa se vanda pentru un pret mai mare decat netbook-urile, desi au componente asemanatoare.

Sumit Agnihotry, vicepresedintele de marketing al Acer, a declarat ca al doilea producator de PC-uri dezvolta terminale cu dimensiuni intre un smartphone si un laptop, inclusiv un cititor electronic ce va fi lansat in acest an.

El a declarat ca Acer va initia o noua categorie de computere, adaugand ca nu este exclusa posibilitatea de a introduce terminale asemanatoare iPad.

Totusi, analistii sunt sceptici ca producatorii de computere vor oferi terminalele potrivite pentru a concura impotriva iPad.

Multe dintre aceste produse pe care companiile vor sa le lanseze pot fi considerate "computere fara tastatura" in mare parte deoarece ruleaza cu sisteme de operare ca Windows 7 care sunt dedicate computerelor traditionale, a declarat James McQuivey, analist Forrester.

De exemplu, soft-ul iPad este orientat mai mult catre consumul de media, a adaugat analistul.

Desi HP si-a anuntat tableta cu cateva saptamani inaintea iPad, compania a decis sa astepte pana la lansarea Apple pentru a putea vedea functiile Apple si pentru a modifica anumite aspecte, cum ar fi pretul.

Dupa ce in 2008 a cercetat piata si a reiesit ca utilizatorii vor sa cumpere terminale cu acces la Internet cu o diagonala de cinci inci, Dell a inceput sa dezvolte o tableta numita Mini 5 ce foloseste sistemul de operare Android de la Google.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri