Activitatea de fuziuni si achiziitii (M&A) din sectorul IT este pe un trend ascendent in 2010, dupa ce la nivel global s-au inregistrat trei trimestre consecutive de crestere, a anuntat Ernst & Young.

"2010 se anunta un an bun pentru fuziuni si achizitii in domeniul IT, data fiind stabilizarea economiei globale, inovatiile tehnologice, cresterea valorilor si imbunatatirea performantei operationale pentru companiile IT din 2009", a declarat Joe Steger, analist Ernst & Young.

El a declarat ca grupurile IT ar trebui sa fie pregatite pentru o continuare a volabilitatii din piata si sa se axeze pe strategiile companiilor care ar putea fi diferite si fiecare tranzactie unica.

"Piata de M&A din sectorul tehnologic a devenit stabila si pozitiva in 2010. Companiile s-au confruntat cu o varietate de presiuni in 2009, de la gestionarea excesului de capacitate si cheltuieli pana la scaderea vanzarilor, si acum vor sa reorienteze accentul catre flexibilitate operationala si financiara", se arata in raportul Global technology M&A update.

"Companiile de succes vor initia analize detaliate si cuprinzatoare datorita integrarii puternice planuite inainte de intrarea intr-o noua tranzactie", a declarat analistul.

Numarul tranzactiilor din sectorul IT au crescut in trimestrul al patrulea cu 13% la 553, comparativ cu 488 in al treilea trimestru.

Valoarea totala a tranzactiilor din trimestrul al patrulea a fost de patru ori mai mare (35,4 miliarde dolari), comparativ cu 9,2 miliarde dolari in 2008, desi valoarea fuziunilor din 2009 (94,8 miliarde dolari) a fost cu 2% mai mica decat in intreg anul 2008 (96,3 miliarde dolari).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri