Sectorul IT din Romania va creste in acest an de zece ori mai mult decat majorarea Produsului Intern Brut (PIB), putand inregistra un avans de 5-10% fata de anul anterior, a declarat directorul general al Microsoft Romania, Calin Tatomir.
"Predictia mea de la inceputul anului, pe care o mentin, era ca sectorul IT va creste anul acesta de zece ori mai mult decat va creste PIB-ul. Daca PIB-ul va avea un avans de 1%, sectorul IT va creste cu 10%, daca PIB-ul se va majora cu 0,5%, sectorul IT va inregistra o crestere de 5%", a spus Tatomir, citat de NewsIn.

De asemenea, reprezentantul Microsoft Romania a adaugat ca se asteapta ca anul acesta companiile sa isi majoreze investitiile in sectorul de IT&C, adaugand ca acesta este un factor important pentru relansarea economiei. "In anul 2009, foarte multe companii au facut un pas in spate in ceea ce priveste investitii, asa ca ne asteptam ca anul acesta sa se ia piciorul de pe frana si sa se investeasca mai mult in sector", a mentionat directorul general al Microsoft.

In ceea ce priveste evolutia companiei in Romania, Tatomir a spus ca in luna decembrie a fost inregistrata prima crestere a cifrei de afacere din anul 2009 comparativ cu anul anterior, estimand pentru sfarsitul anului fiscal american o crestere de cel putin 10% a afacerilor.

"La inceputul primului semestru al anului fiscal, lunile iulie, august, Microsoft Romania a inregistrat o scadere majora, pe care insa incercam sa o recuperam prin cresterile obtinute incepand cu luna decembrie. Ne dorim o crestere in a doua parte a anului fiscal de peste 10%, iar daca nu o vom putea obtine, sigur vom incheia peste media cresterii obtinute de Microsoft in aceasta zona a Europei", a explicat directorul general al Microsoft.

Totodata, oficialul companiei americane a mai spus ca estimeaza o cota de piata in Romania de circa 18-19% pentru sistemul de operare Windows 7, pana in luna iulie 2010. "Credem in aceasta evolutie si ne bazam pe faptul ca, in prima saptamana de comercializare a licentelor Windows 7, am vandut mai multe pachete decat am vandut intr-un an intreg cu Vista", a mai spus Calin Tatomir.

Microsoft si Hewlett-Packard deruleaza in prezent parteneriatul Frontline care pune la dispozitia companiilor din Romania solutii la cheie de implementare a modelelor de arhitectura IT ce faciliteaza adoptarea in viitor a mediilor de tip cloud computing. Parteneriatul a demarat in Romania iulie 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri