Novensys, unul dintre cei mai mari integratori de solutii pentru managementul informatiei din Romania, ar putea ajunge in acest an la afaceri de circa 40 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 40% fata de anul trecut, a declarat Cezar Golumbeanu, directorul general al companiei.

Integratorul a evoluat continuu in ultimii doi ani, dupa ce in 2010 a inregistrat o cifra de afaceri de 19 milioane euro, iar anul trecut a raportat un business de 28 milioane euro, in crestere cu 40% fata de anul precedent.

Majorarea afacerilor companiei a fost determinata de preluarea afacerilor altor grupuri, cea mai recenta astfel de tranzactie fiind achizitia diviziei Microsoft Dynamics NAV a companiei Ager Solutions. Microsoft Dynamics NAV sunt solutiile Microsoft de ERP (gestiune a resurselor intreprinderii) pentru companii mici si mijlocii.

Un plan curajos

Novensys mizeaza anul acesta pe cresterea si consolidarea pozitiei companiei pe zona de solutii software pentru administrarea afacerilor dupa ce de curand care a preluat divizia Microsoft Dynamics NAV a companiei Ager Solutions.

“Colaboram cu Ager Solutions de mai bine de cinci ani pe diferite implementari, am vazut ca exista valori comune pe care le avem, oamenii s-au inteles foarte bine si in urma cu doi ani de zile ne-am pus problema sa ne unim fortele pentru a avea o echipa mai puternica si a vinde mai mult”, a explicat Cezar Golumbeanu (foto), CEO Novensys pentru wall-street.ro.

Prin unirea celor doua echipe, Novensys isi intareste pozitia de furnizor pentru suita de solutii de afaceri Microsoft Dynamics. Astfel, integratorul va gestiona peste 200 clienti de Microsoft Dynamics NAV urmand sa atinga o cota de piata de peste 50%.

Veniturile pe care compania le asteapta in acest an pe acest domeniu vor depasi 2,5 milioane euro fata de milion de euro in 2011, potrivit lui Golumbeanu.

In urma tranzactiei, echipa Microsoft Dynamics NAV din cadrul Ager Solutions isi va continua activitatea sub brandul Novensys.

Impreuna cu cei 20 de angajati preluati de la Ager Solutions, integratorul de solutii software va depasi 200 salariati.

Novensys estimeaza ca va avea o cota de 50-52% pe piata solutiilor de business Microsoft.

Pentru acest an, compania Novensys se va concentra pe zona de automatizari a proceselor de depozit si pe cea de field service.

Cine aduce profit

In ciuda estimarilor de crestere a afacerilor cu 40% in acest an, Novensys vede un ritm scazut de crestere a profitului, de numai 5%.

Zona de retail ramane una din principalele surse de venit pentru Novensys.

"Cea mai mare pondere a veniturilor o are zona de retail (40%) - ce cuprinde servicii pentru marile lanturi de hipermarketuri precum Metro, Carrefour, Selgros sau Cora - zona de productie si professional service si cea de banking, aflata intr-o continua crestere”, explica Cezar Golumbeanu, CEO Novensys.

Angajari direct de pe bancile scolii

Angajarile, in special in randul tinerilor studenti sau absolventi fac si ele parte din planul Novensys pentru 2012.

In urma preluarii diviziei Microsoft Dynamics NAV, numarul de angajati al Novensys s-a marit cu circa 20 angajati, integratorul ajungand astfel la circa 220 de persoane.

“Am avut supriza sa gasim oameni foarte buni chiar in facultati, in anii doi sau trei si continuam sa facem acest lucru. Cele mai multe resurse le cautam in zona de consultanta si analiza unde profilul cautat este de inginer, desi un consultant bun in zona de financiar poate fi un expert contabil care la un moment dat alege sa treaca de la zona de executie in zona de profesorat; Totodata, si oamenii de vanzari sunt o tinta pentru noi”, mai spune Cezar Golumbeanu pentru wall-street.ro.

Novensys este unul dintre cei mai mari integratori de solutii software din Romania.

Compania a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 28 de milioane de euro, in crestere cu 40% fata de 2010. Peste 90% din afacerile Novensys au fost inregistrate in sectorul privat.

Foto: novensys.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri