La sfarsitul saptamanii trecute s-a incheiat editia din acest an a celui mai mare congres mondial de telefonie mobila, ce a adunat cele mai mari companii din industrie care si-au prezentat cele mai noi produse si servicii. La Mobile World Congress fiecare actiune poate avea si o reactie opusa si poate dezamagi industria, scrie Phones Review.

Dupa ce in 2009, orice companie a avut un an de succes cu modelele Magic, Hero si HD2 ale producatorului taiwanez HTC, compania a fost unul dintre marii castigatori ai editiei MWC si se asteapta la o noua poveste de succes.

Noile modele HTC Legend si Desire cu sistem de operare Android, care au fost lansate in cadrul MWC au primit un raspuns pozitiv din partea mediei, dar si o cerere foarte mare pentru aceste terminale, utilizatorii dorind sa le cumpere cu mult inainte lansarii oficiale, fenomen intalnit anterior doar la iPhone.

Google s-a bucurat de aprecieri la acesta editie din acest an a congresului pentru telefonie mobila nu pentru lansarea propriului telefon ci datorita sistemului de operare mobil Android.

Mai multe telefoane au fost lansate cu aceasta platforma, printre care HTC Legend si Desire, Motorola Quench, Sony Ericsson X10 Mini si Mini Pro.

Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ca 60.000 de telefoane cu sistem de operare Android sunt vandute zilnic in intreaga lume ceea ce inseamna 20 milioane unitati anual si reprezinta un numar impresionant.

De asemenea, Eric Schmidt a mai lansat functii ca platforma Flash si recunoasterea de text, cu care compania a facut o tranzitie de succes in spatiul mobil la momentul potrivit, sustin specialisti ai domeniului.

De asemenea, Windows Mobile 7 este produsul Microsoft cu care cel mai mare producator software ar putea reveni in piata smartphone-urilor si care reuseste sa se apropie de nevoile utilizatorilor de telefoane mobile.

Prin lansarea sistemului de operare compania a realizat ca piata consumer este la fel de importanta ca cea business, iar WinPho 7 reuseste sa uneasca cel mai bine cele doua segmente.

Desi vor mai trece cateva luni pana la lansarea sistemului de operare, specialistii telecom au fost impresionati de ecranele cu o rezolutie ridicata si de noii parteneri companiei.

Absenta celui mai mare producator de telefoane mobile Nokia a fost una dintre cele mai mari dezamagiri ale acestei editii. Scaderea cotei de piata este o problema reala pentru orice companiei, insa prin lipsa standului Nokia de la MWC compania dovedeste ca nu este afectata de evolutia recenta a companiei.

Nokia si Intel au anuntat combinarea sistemelor de operare pentru a crea platforma MeeGo, iar aceasta este un anunt important ce ar putea schimba situatia industriei de telefonie mobila in 2010.

De obicei, grupul finlandez pastra cele mai importante anunturi pentru Nokia World, iar anuntul sistemului de operare ar putea fi cel mai important din ultimii ani, insa absenta companiei de la MWC este considerata un esec al companiei, sustin analistii.

Un alt pierzator al editiei este Motorola, care in ciuda faptului ca a lansat opt telefoane mobile in ultimele sase luni, la Mobile World Congres au fost lansate doar modelele Dext si Milestone.

Compania americana a dezamagit prin "atitudinea sa apatica fata de continentul european", declara analistii. Singura veste in aceasta privinta din partea Motorola este lansarea modelului Quench, ce va avea loc abia luna viitoare si care nu garanteaza lansarea in toate pietele europene, printre care si Marea Britanie.

La fel ca si Nokia, LG a decis sa nu participe la expozitia mobila din acest an desi a avut un pavilion in imediata apropiere a locatiei unde a avut loc MWC.

Compania a anuntat de asemenea o serie de telefoane mobile pentru Europa, LG Mini si GT450 cu sistem de operare Android. De asemenea, aceasta absenta a fost notabila si ofera un avantaj rivalului sau sud coreean Samsung care a avut cel mai mare stand in cadrul conferintei.

Nici in acest an Apple nu a participat la conferinta insa impactul companiei din industria telecom s-a resimtit pe toata durata congresului. Apple a avut cativa executivi prezenti la MWC insa acestia au fost prezenti doar pentru negocierile cu operatorii mobili. De asemenea, Steve Jobs, directorul executiv al Apple, producatorul californian al iPhone si al player-ului muzical iPod, a fost ales personalitatea anului 2009 in industria mobila, la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri