Infractiunile cibernetice ca spamurile si spargerea datelor de acces a computerelor, costa companiile din intreaga lume in medie 1,36 milioane dolari, potrivit unui studiu recent.

Aproximativ 43% dintre cele 2.100 de companii care au participat la studiul "State of the Enterprise Security Report" realizat de Symantec, au pierdut date confidentiale in 2009.

De asemenea, studiul mai arata ca 75% dintre companiile participante au experimentat un anumit tip de atac informatic in ultimele 12 luni.

Metodele de fraudare informatica au fost descrise ca atacuri savarsite prin Internet, folosindu-se un computer sau un telefon mobil care sa afecteze compania pentru castiguri financiare. Email-urile de tip spam, reclamele pentru antivirusuri false sau spargerea parolelor de acces ale computerului sunt principalele modalitati prin care hackerii patrund in sistemele companiei.

Printre principalele pierderi ale companiilor se numara furtul de proprietate intelectuala, date financiare si informatii despre consumatori.

Aproape 42% dintre companii au declarat ca atacurile cibernetice reprezinta principala ingrijorare a acestora mai grava decat cea a dezastrelor naturale sau atacuri teroriste.

In incercarea de a prezenta pierderile financiare suferite de companii in 2009, Symantec a cerut companiilor sa analizeze o serie de factori negativi care au afectat compania ca rezultat al atacului cibernetic, cum ar fi pierderea de venituri, pierderea de clienti sau deteriorarea brandului companiei. Din cauza unor astfel de factori companiile pierd in medie 1,3 milioane dolari pe an, arata studiul.

"Organizatiile trebuie sa-si protejeze infrastructura prin securizarea principalelor functii, protejarea mesageriei si a conexiunii, apararea serverelor importante si implementarea abilitatii de consolidarea si recuperare a datelor. Iar in cazul in care atacul a avut loc, organizatiile trebuie sa raspunda rapid", a declarat un purtator de cuvant al Symantec.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri