In plus, 31% dintre companii au mentionat o crestere a numarului de incidente de securitate in 2012, comparativ cu anul precedent, in timp ce pentru 59% numarul de incidente a ramas aceleasi. Pe masura ce frecventa si natura amenintarilor se intensifica, numarul incidentelor de securitate sporeste, iar potentialul impact al breselor de securitate devine tot mai puternic.

Amenintarile externe nu sunt singura bresa de securitate cu care se confrunta organizatiile globale. Pierderea accidentala de date de catre angajati este, de asemenea, in crestere. Managementul eficient, instruirea si informarea pot diminua pierderile, precum si luarea de masuri fizice pentru a preveni actele criminale. De cele mai multe ori, insa, cea mai dificila este prevenirea actelor deliberate de distrugere, din motive personale.

In ceea ce priveste amenintarile la adresa datelor guvernamentale, statisticile arata clar o escaladare fara precedent a pericolului cu care se confrunta statele din intreaga lume. Unii experti in securitate afirma ca orice speranta de a inversa aceasta tendinta va necesita "o paradigma cu totul noua" in securitatea IT. Spre exemplu, Biroul Guvernamental de Contabilitate din SUA a raportat ca accesul neautorizat la informatii personale a crescut cu 19% incepand din 2010 si pana in 2011. De cele mai multe ori, victimele acestor incalcari nu sunt la curent cu acest fapt timp de luni de zile.

Nu exista resurse suficiente si nici competente adecvate