Pentru producatorul american de solutii de securitate Symantec (Norton Antivirus) Romania reprezinta un business bun, conform directorului general al filialei locale, Gabriel Tomescu, care adauga ca "daca nu ar fi fost, nu am mai fi investit in echipa de aici".
Piata de securitate informatica din Romania este una matura, dupa cum spune directorul general al Symantec Romania, Gabriel Tomescu.

"Oamenii au cunostintele de baza, sunt educati din punct de vedere al necesitatii de protejare la nivel informatic, iar ca stat Romania se afla peste alte piete din regiune. Pot spune ca tara noastra constituie un business bun pentru Symantec la nivel global. Daca nu era astfel, nu am fi investit aici", a spus Tomescu.

Echipa Symantec Romania numara 3 persoane, luna aceasta urmand sa fie angajata o a patra. Noii recrutati au o experienta de peste 10 in IT si de cativa ani in domeniul securitatii informatiei.

Directorul general al filialei locale a Symantec estima, anul trecut, ca firma are o cota de aproximativ 30% dintr-o piata de aproximativ 25-30 de milioane de euro careia i se adreseaza.

"In prezent, imi este greu sa estimez o cota de piata, nu mai vreau doar sa emit pareri personale. In lipsa unor studii, fiecare jucator declara ca are X din piata. De aceea, prefer sa nu mai fac nici o prognoza", a declarat seful reprezentantei locale a producatorului american de solutii de securitate.

Ceea ce poate afirma el este ca, in 2009, s-a observat pe piata de securitate informatica o contractie a pietei. Symantec Romania a reusit sa isi mentina cifra de afaceri, desi majoritatea clientilor au micsorat numarul de angajati (lucru care a dus la scaderea numarului de statii de lucru) si au restrans relatiile cu furnizorii, potrivit lui Tomescu.

Pentru acest an (care va incepe la 1 aprilie), el estimeaza o crestere de cel putin 10% la nivelul afacerilor si largirea portofoliului de clienti.

In 2009, aproximativ 70% din afacerile Symantec Romania proveneau din segmentul de business - cele mai multe companii fiind din industriile telecom, financiar si industrie - si 30% din piata de consumer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri