Producatorul de telefoane Nokia a pus la dispozitia utilizatorilor functia Skype, ceea ce subliniaza evolutia rapida a telefoniei gratuite cu ajutorul Internetului, scrie Wall Street Journal.

Nokia si compania de telefonie prin Internet Skype au lansat un serviciu pentru smartphone-urile Symbian, care va oferi utilizatorilor acces la Skype prin conexiunea de Internet mobil, a anuntat producatorul de telefoane.

Astfel, Skype permite utilizatorilor Symbian sa faca apeluri internationale gratuite, cu ajutorul carora vor economisi bani si vor putea schimba continut media ca fotografii si clipuri video.

Skype, care este detinuta in proportie de 30% de eBay, si-a marit prezenta in industria telecom dupa ce operatorii vor sa sporeasca vanzarile de pachete cu trafic mare de date cu care sa le compenseze pe cele de voce.

In urma cu o luna operatorul telecom american Verizon Wireless, o companie mixta formata din Verizon Communications si Vodafone, a anuntat ca va lansa o aplicatie Skype care sa permita apeluri telefonice internationale ieftine pentru utilizatorii care semneaza un plan cu servicii de date.

Nokia si-a intensificat oferta de servicii pentru a-si mari cota de piata in segmentul smartphone. "Inregistam aproximativ 1,5 milioane de descarcari pe zi pe Ovi Store si credem ca integrarea Skype in smartphone-urile Nokia va avea un impact impresionant asupra utilizatorilor Symbian", a declarat Jo Harlow, vicepresedinte Nokia in cadrul diviziei smartphone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri