Verizon Wireless, cel mai mare operator telecom din Statele Unite, va introduce in lunile mai sau iunie doua telefoane Microsoft dedicate tinerilor, au declarat persoane apropiate situatiei, scrie BusinessWeek.

Modelele vor avea capacitatea de a accesa mai usor site-urile de retele sociale si dispun de tastatura pentru scrierea textelor, potrivit unei surse citate de BusinessWeek. Telefoanele vor fi produse de Sharp si distribuite de Microsoft si Verizon Wireless, a declarat o alta sursa.

Pana acum, Microsoft s-a axat pe furnizarea de sisteme de operare mobile Windows pentru producatorii de telefoane fara sa ofere terminale sub propriul brand. Mutarea ar putea veni ca o alternativa a deciziei Google de a vinde telefonul Nexus One, ce foloseste sistemul de operare al companiei, Android. Microsoft vrea sa recastige cota de piata dupa ce Android si iPhone au atras utilizatori Windows.

Prin mutarea directa in segmentul telefoanelor, Microsoft si Google ar putea sa isi deterioreze relatiile cu alti producatori de telefoane si furnizori de servicii. Microsoft va continua sa colaboreze cu producatorii de telefoane si operatorii telecom.

Robbie Bach, executivul care gestioneaza divizia de telefoane mobile a Microsoft, a declarat anterior ca ar putea fi foarte dificil pentru Google sa vanda propriul telefon in timp ce pastreaza colaborarea cu producatorii care distribuie telefoane Android.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri