Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul celei mai populare retele de socializare, Facebook, a declarat ca “nu se grabeste” sa listeze compania la Bursa, anunta Brandrepublic.com.
Zuckerberg a declarat ca vor lansa la un moment dat si o oferta publica initiala (IPO), dar nu se va intampla in 2010. Investitorii care sunt interesati de cumpararea de actiuni Facebook estimeaza ca listarea companiei la Bursa va avea loc in 2011, cu o capitalizare de 35-40 mld. dolari.

Intr-un interviu acordat Wall Street Journal, Zukerberg spunea ca din moment ce afacerea sa nu are nevoie de o infuzie de capital uriasa pentru construirea unor fabrici, a unui sistem de distributie global sau un buget de marketing masiv, “presiunile sunt de o alta natura si motivatia pentru o eventuala listare nu este prezenta in acelasi fel”.

Compania estimeaza pentru acest an venituri intre 1,2 mld. dolari si 2 mld. dolari. Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 59 mld. dolari si peste 100 mld. dolari in 2015.

“Vom lista compania la Bursa la un moment dat intrucat acest lucru este prevazut in contractul semnat cu investitorii si angajatii nostri”, a adaugat Zuckerberg.

Lansat in anul 2004, ca o retea exclusiva pentru studentii din Ivy League, Facebook a depasit recent pragul de 400 mil. utilizatori la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri