Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume a castigat un salariu colosal anul trecut, cotat la 483.333 dolari, plus un bonus de 220.500 dolari si "alte indemnizatii" care au totalizat circa 780.000 dolari, scrie Mashable.
Documentele mai arata ca Zuckerberg a cheltuit 700.000 dolari pe avioane private, la bordul carora si-a urcat alaturi de familie si prieteni. Suma include atat taxele pentru pasageri, cat si pretul combustibilului, al pilotilor si insotitorelor, dar si al „tratatiilor” servite la bord.

Totusi, Zuckerberg nu e cel mai bine platit om de la Facebook in 2011: Sheryl Sandberg, director de operatiuni al Facebook este prima. Aceasta avut un salariu de baza de 300.000 dolari, dar a primit si actiuni in valoare de peste 30 milioane dolari.

Fondatorul Facebook are o resedinta spectaculoasa in Silicon Valley, in valoare de peste 7 milioane dolari, formata din cinci dormitoare, cinci bai, o piscina si o veranda imensa.

Toate aceste sume reies din dosarul depus de Facebook pentru listarea la Bursa. Compania a dezvaluit ca intentioneaza sa puna pe piata titluri in valoare de aproximativ 5 miliarde dolari.

Dupa listarea la bursa, Zuckerberg va controla in nume propriu 28% din actiunile Facebook, participatie care, la valoarea de piata maxima estimata de analisti, l-ar plasa pe locul al patrulea in randul celor mai bogasi americani, cu o avere de cel putin 28 miliarde de dolari.

In prezent, reteaua de socializare numara peste 845 milioane de utilizatori activi in intreaga lume.

Puteti accesa o galerie foto completa pe TMZ.com.

Foto cover: captura zimbio.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri