Institutiile guvernamentale, Comisia Europeana (CE) si alte organizatii trebuie sa colaboreze pentru incluziunea digitala, fara de care oamenii nu au nici o sansa in piata muncii, potrivit lui Petre Dumitru, reprezentant CE.
"Este vital ca, in contextul digitalizarii si virtualizarii sa nu ramana nimeni pe dinafara", a spus Petre Dumitru (foto), cu ocazia conferintei de presa care a prezentat rezultatele campaniei eSkills Week 2010, precum si cele ale studiului online "Go digITal", realizat de Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor (APDETIC).

Daca in 2005, doar 43% dintre europeni utilizau Internetul, in 2008, procentul acestora s-a ridicat la 56%.

"Deja se vorbeste de incluziune digitala. Este important ca CE, institutiile guvernamentale si alte organe sa colaboreze pentru digitalizare. Altfel, pamenii nu vor avea nici o sansa pe piata muncii", a adaugat Dumitru.

Potrivt acestuia, unul din scopurile Uniunii Europene este acela de a ajuta la crearea unei economii bazate pe cunoastere, asa incat instruirea oamenilor cu privire la tot ceea ce tine de mediul digital este o prioritate pentru UE.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri