Compania americana de internet Google asteapta un rezultat in urma discutiilor cu autoritatile chineze asupra controversei legate de cenzura si atacuri virtuale, a declarat directorul executiv al companiei, scrie Washington Post.

Google a decis in luna ianuarie sa isi inchida portalul Google.cn si sa renunte la operatiunile din China, citand probleme legate de cenzura si atacuri de tip hacking provenite din interiorul tarii.

"Voi folosi cuvantul "curand" pe care nu-l voi defini. Nu este un program stabilit, insa ceva se va intampla curand", a declarat Schmidt, in cadrul summit-ului Abu Dhabi Media.

De asemenea, oficialii chinezi au declarat ca lucreaza cu Google pentru a rezolva disputa dintre cele doua parti.

Google a socat intreaga industrie media cand pe 12 ianuarie a anuntat ca va inceta cenzurarea rezultatelor de cautare si ca va lua in considerare iesirea din aceasta piata.

Compania care detine cel mai popular motor de cautare online a resimtit atacuri informatice provenite din China indreptate asupra infrastructurii companiei care a determinat incalcarea proprietatii intelectuale.

Google a anuntat ca mai mult de 20 de companii au fost afectate, iar acestea au indicat atacul precum si cenzura statului chinez ca motiv de inchidere a operatiunilor din aceasta tara.

De asemenea, din cauza acestor probleme Google pierde un contract important dupa ce Motorova folosi motorul de cautare Bing si serviciile de navigare prin satelit detinute de Microsoft in telefoanele mobile vandute in China, cea mai mare piata telecom.

Sub acest acord, telefoanele Motorola vor avea motorul de cautare Bing preinstalat, insa utilizatorii pot inlocui cu un alt motor de cautare daca doresc.

Motorola a mai semnat recent un acord ce permite utilizatorilor chinezi sa foloseasca Baidu ca motor de cautare alternativ. Chiar daca foloseste platforma Android dezvoltata de Google, iar compania de internet isi discuta soarta din China, Motorola vrea sa devina un jucator important in aceasta piata dificila.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri