Furnizorul de servicii de externalizare in domeniul informatic Fortech realizeaza aproximativ 95% din cifra de afaceri in Germania, tara noastra fiind inca o piata mica in acest domeniu, unde exista si riscul ca unii clienti sa nu mai plateasca facturile, dupa cum afirma Calin Vaduva, directorul general al companiei.
“In Germania, o tara in care am crescut pe baza referintelor, clientii sunt foarte seriosi, pe cand in Romania exista riscul de a nu incasa facturile. La noi piata de externalizare de servicii IT este inca la inceput, companiile mici inca prefera sa angajeze studenti, iar pentru cele mai mari inainte de criza nu se punea foarte serios problema eficientei, profiturile erau mari mai ales in domenii care au crescut semnificativ, precum imobiliarele”, a declarat, pentru Wall-Street, Calin Vaduva (foto), directorul general al Fortech.

Compania a avut anul trecut afaceri de 2,2 milioane de euro, similare cu cele din 2008. Obiectivul pentru 2010 este de majorarea afacerilor cu 10-15%.

In timp ce piata germana a adus 95% din veniturile companiei, restul au provenit din Suedia, SUA, Elvetia, insa au existat si cativa clienti din Romania.

"Tara noastra poate fi piata deosebit de interesanta in conditiile in care economia Romaniei se va dezvolta pe baze reale si firmele isi vor pune problema eficientizarii si a cresterii productivitatii, impactul solutiilor software fiind decisiv in crearea unui avantaj competitiv”, a adaugat Vaduva.

Ca urmare a investitiilor de aproximativ 100.000 de euro in pregatirea personalului, profitul net al companiei s-a micsorat anul trecut cu circa 10-15% fata de cele 450.000 de euro inregistrate in 2008.

Pentru Fortech lucreaza in jur de 100 de persoane, dintre care in jur de 35 de angajati si restul colaboratori, directorul general al companiei dorind sa ajunga la o echipa de 110-120 de persoane.

In ceea ce priveste profitul net al companiei in acest an, Vaduva preconizeaza o reducere tot de 10-15% fata de 2009, ca urmare a investitiilor de aproape 150-200.000 de euro in infrastructura din noul sediu in care se va muta firma.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri