Sety, dezvoltator local de produse si servicii de consultanta in domeniul Java, estimeaza pentru acest an afaceri la aproximativ acelasi nivel cu cele inregistrate anul trecut, cand compania a avut un business de circa un milion de lei, a declarat, pentru Wall-Street, Viorel Spinu, directorul general si fondatorul Sety.
Pentru acest an, Spinu isi propune mentinerea cifrei de afaceri si a profitului la nivelul din 2009.

Afacerile companiei au fost anul trecut de 235.000 de euro (un million de lei), in crestere usoara fata de 220.000 de euro (0,8 mil. lei) in urma cu doi ani. Pe de alta parte, profitul net a ajuns in 2009 la aproximativ 47.000 de euro (0,2 mil. lei), in crestere cu circa 10.000 de euro fata de 2008.

Sety are 12 angajati, iar pana la finalul anului compania isi va mari echipa la 14-15 persoane, noii salariati urmand sa se ocupe de vanzari si de marketing.

Aproximativ 75% din businessul Sety este generat de clientii din strainatate, in principal din Belgia, Austria si Franta.

Pentru 2010, compania si-a bugetat investitii in jurul a 100.000 de euro pentru lansarea mai multor magazine online de nisa. Un exemplu este SlimElephant.com, un retailer online de suveniruri de calatorie personalizate de utilizatori care a fost lansat in parteneriat cu Symbolia.com, un site de impartasit amintirile din vacanta prin simboluri.

De curand, compania a lansat TwitMe, un director de conturi pe reteaua de socializare Twitter, care este gratuit si care se adreseaza atat utilizatorilor obisnuiti, cat si celor din compani si pentru care Spinu estimeaza ca pana la finalul anului va ajunge la 3.000 de conturi Twitter in zona business.

Managerul afirma, de asemenea, ca pana la finalul anului se vor obtine venituri 30.000 si 50.000 de euro din utilizarea serviciului TwitMe Pro, o aplicatie cu plata care eficientizeaza utilizarea Twitter.

In prezent, Spinu este in discutii cu potentiali clienti pentru implementarea TwitMe PRO. Realizarea TwitMe a inceput in august anul trecut de catre o echipa de 4-8 persoane a Sety. La acest proiect a colaborat si consultantul in social media Cristian Manafu.

Sety este o companie lansata in martie 2005 care ofera servicii de dezvoltare personalizata software in jurul platformei de dezvoltare Java, atat in zona de aplicatii web, desktop, cat si si in zona aplicatiilor pentru terminale mobile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri