Circa 26% dintre internautii romani cu varste intre 18-64 de ani din mediul urban folosesc serviciul de Internet banking, conform unui studiu realizat online pe 300 de respondenti de compania de cercetare Mercury Research la sfarsitul lui 2009.
Aproape o treime (31%) dintre barbatii internauti folosesc acest serviciu, comparativ cu 22% dintre femei, iar cel mai important criteriu pentru alegerea acestui serviciu este siguranta.

In jur 83% dintre internautii care folosesc facilitatea au mentionat acest atribut. Urmeaza usurinta de utilizare (72%), posibilitatea de a efectua toate tipurile de plati (68%), comisioanele de tranzactionare (27%), posibilitatea de a face schimb valutar (19%), comisionul de administrare (17%).

Unul din zece utilizatori au mentionat drept criteriu important posibilitatea de a face si desfiinta depozite.

Dintre internautii care nu folosesc Internet banking, 30% au declarat ca doresc sa apeleze la acest serviciu in viitor.

Datele au fost culese intre 3 si 18 noiembrie 2009, iar eroarea de esantionare este de +/- 5,6%, la un nivel de incredere de 95%.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri