Furnizorii de servicii de comunicatii electronice pot solicita ANCOM alocarea unuia dintre cele doua noi numere armonizate disponibile pentru servicii cu caracter social, 116006 si 116117, conform oficialilor arbitrului telecom.
Cererile de acordare a acestor numere se pot trimite pana la 14 mai 2010.

Prin intermediul 116006 se va putea furniza un serviciu de tip „linie de asistenta telefonica pentru victimele infractiunilor”, iar numarul 116117 va putea fi utilizat pentru „servicii medicale telefonice ce nu intra in categoria cazurilor de urgenta”.

Aceste doua numere, ca toate numerele nationale scurte de forma 116(xyz) vor putea fi apelate gratuit.

Numerele se aloca furnizorilor de servicii de telefonie, nu furnizorilor serviciului cu caracter social, dar odata cu depunerea cererii pentru aceste numere, furnizorul de servicii de telefonie trebuie sa transmita un antecontract incheiat cu un furnizor de servicii cu caracter social.

Numerele de forma 116(xyz) sunt rezervate la nivel european pentru servicii cu caracter social si se aloca in toate tarile membre ale Uniunii Europene pentru aceleasi tipuri de servicii.

In Romania sunt utilizate numerele 116000 pentru serviciul de tip „linii telefonice de urgenta pentru copii disparuti” de catre Focus - Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual si 116111 pentru un serviciu „de asistenta telefonica pentru copii” furnizat de Asociatia „Telefonul Copilului”.

ANCOM a mai deschis spre alocare numarul 116123 pentru servicii de tip „linii de asistenta telefonica care ofera sprijin emotional”, insa acesta nu a fost solicitat de niciun furnizor pana in prezent.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri