YouTube ori jocurile Zuma sunt printre cele mai descarcate aplicatii de catre utilizatorii romani, a declarat Razvan Petrescu, directorul general al Nokia Romania, filiala celui mai mare producator de telefoane la nivel mondial. Compania finlandeza a lansat varianta in limba romana a magazinului online Ovi Store prin care clientii pot cumpara continut local pentru terminalele lor.
Astfel, la trei luni de la lansarea Ovi Store in Romania, romanii pot cumpara aplicatii in limba materna si pot folosi moneda nationala.

La nivel mondial, magazinul online a fost lansat in luna mai 2009 si aproximativ 90% dintre utilizatorii de telefoane Nokia beneficiaza de aplicatii locale si 80% dintre utilizatori pot face achizitii in moneda lor nationala.

Prin Ovi Store, utilizatorii de dispozitive mobile pot descarca si achizitiona in jur de 10.000 de aplicatii pe cele 135 de terminale Nokia disponibile in 180 de tarii.

Aplicatiile pot fi jocuri, fisiere video, aplicatii utilitare, podcast-uri, tonuri de apel, widget-uri, software de afaceri.

“Pana in acest moment, Zuma, Nokia Energy Profiler, YouTube, Locago si High Speed 3D Lite sunt cele mai descarcate aplicatii in Romania”, a declarat Razvan Petrescu, Country Manager Nokia Romania.

El a adaugat ca majoritatea aplicatiilor OVI sunt pentru segmentul consumer, acesta avand un potential infinit de dezvoltare, dupa cum spune oficialul companiei finlandeze.

Ovi Store a atins 1,6 milioane de descarcari pe zi, iar potrivit datelor Nokia prezentate pe 12 aprilie 2010, fiecare utilizator activ realizeaza peste 8,5 descarcari pe luna.

Telefoanele cu ecran tactil, care sunt folosite cel mai frecvent pentru descarcare de continut din Ovi Store, sunt Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 si Nokia N97 mini, Nokia 5530 Xpress Music si Nokia X6.

Jocurile se afla in continuare in topul descarcarilor platite, in timp ce aplicatiile continua sa conduca in topul descarcarilor gratuite.
Nokia sustine dezvoltatorii si creatorii de continut din Romania, prin competitia Calling All Innovators.

Prin inregistrarea in concurs a aplicatillor pentru telefoane mobile pana pe 10 iunie, participantii au ocazia sa-si vada aplicatiile disponibile in Ovi Store.

La nivel mondial, in 2010 utilizatorii de telefoane mobile vor cheltui aproximativ 6,3 miliarde dolari pentru achizitionarea de aplicatii si jocuri, fata de 4,2 miliarde anul trecut, conform companiei de cercetare Gartner. Aceeasi companie estimeaza ca in 2013 piata de aplicatii mobile va ajunge la 29 de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri