In contextul crizei economice actuale si a situatiilor tensionate care au loc la nivelul guvernamental, Senior Software, furnizor local de solutii ERP, se asteapta ca un numar tot mai mare de companii mici care opereaza pe piata de software din Romania sa dispara. "In prezent, cei care mai sunt dispusi sa investeasca sunt managerii cu viziune si multinationalele", sustine Daniel Toma, director general Senior Software.
Daca la inceputul anului majoritatea companiilor din Romania se astepta la o revigorare economica din a doua parte a lui 2010, in momentul de fata, din cauza mediului dificil prin care trece tara noastra, estimarile de iesire din criza s-au schimbat. Daniel Toma, co-fondatorul Senior Group, format din trei companii cu capital romanesc, SincronHR, Senior Interactive si Senior Software, considera ca Romania va iesi din criza abia in trimestrul doi sau trei din 2011.

"Ce se intampla acum in tara va avea impact in 5 - 10 ani. Situatia dificila prin care trece Romania este cauzata de faptul ca zona politica reactioneaza si nu are o strategie. Drept urmare, companiile prezente pe piata sunt nevoite sa reactioneze si ele la ceea ce se intampla, abandonandu-si astfel business plan-ul", a spus Toma.

Din punctul de vedere al managerului Senior Software, daca Statul ar fi procedat ca tari precum Letonia (restructurand in prima faza a crizei si folosind banii de la FMI pentru investitii, nu pentru a plati salariile bugetarilor, pensionarii si somerii), in momentul de fata, recesiunea s-ar fi incheiat si la noi.

Referitor la piata software locala, el crede ca aceasta va fi caracterizata de tendinte mai dure in 2010, care depind de proiectele in sectorul public, dar si de hotararile de Guvern care sunt luate in ceea ce priveste industria IT.

Anul trecut, piata romaneasca de Enterprise Resource Planning (ERP) a ajuns la 80-90 milioane euro, conform lui daniel Toma. Comparativ, potrivit companiei de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC), aceasta a scazut pana la circa 97 milioane euro; in 2008 piata ERP a avut o valoare in jurul a 120,6 milioane euro.

Senior Software, companie ce dezvolta si implementeaza sisteme pentru managementului afacerilor, a avut afaceri de 5 milioane dolari in 2009, in crestere fata de anul precedent, iar profitul net s-a situat la 19% din cifra de afaceri realizata. Pentru primul semestru al acestui an, compania prognozeaza venituri in crestere cu aproximativ 35%.

In plus, compania are 40 de angajati in zona ERP in prezent, iar pana la finalul anului se urmareste marirea echipei cu inca 10 angajati.

Senior Software a lansat SeniorVisualBI, un instrument destinat companiilor care implementeaza SeniorERP, fiind la indemana oricui doreste sa analizeze, sa monitorizeze sau sa controleze operatiunile pe care le desfasoara. SeniorVisualBI este vizual si interactiv, nu necesita cunostinte tehnice sau consultanti, este usor de utilizat, se licentiaza la nivel de companie si nu de utilizator, iar accesul la date se realizeaza conform politicilor de securitate agreate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri