Aproximativ 2000-2.500 de romani detin cititoare de carti electronice (e-readere), dintre care in jur de 900 sunt iRiver Story, singurul astfel de dispozitiv importat pe piata locala, afirma Maria Botan, category sales manager la Skin Romania, distribuitorul iRiver Story.
Compania a inceput sa distribuie produsele in decembrie anul trecut prin eMag, cel mai mare retailer online pe piata locala, iar primul stoc de 200 de e-readere a fost vandut in doua, trei saptamani.

De atunci, Skin Romania a mai adus inca 1000 de cititoare de carti electronice, produsele fiind disponibile acum la eMag, dar si in magazinele Germanos, Media Galaxy din Bucuresti Mall Carrefour Baneasa si Domo Baneasa.

Daca in ianuarie Botan estima ca vanzarile de iRiver Story ar putea ajunge la minim 10.000 de unitati in acest an, intre timp managerul a schimbat previziunile, dar nu a dorit sa ofere noi cifre.

In timp ce in decembrie Skin a vandut 200 de e-readere, in primele doua luni ale anului vanzarile au fost mai mici cu circa 5-10%, iar in prezent sunt cu aproximativ 30-40% sub cele din decembrie.

Principalii competitori ai iRiver Story sunt Sony Reader, produs de Sony, dar mai ales Kindle (lansat de Amazon), cel mai bine vandut e-reader la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri