Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de telecom, a facut doua achizitii de la inceputul acestui an, compania castigand astfel cateva mii de clienti, a afirmat Dinu Malacopol, directorul general al operatorului, in cadrul unei eveniment organizat de Ziarul Financiar.
Cele doua tranzactii, care urmeaza sa se finalizeze in urmatoarea perioada, au avut valori modeste, a adaugat seful DCS, companie cu afaceri de aproximativ 30 de milioane de euro anul trecut.

„In prezent consolidarile se fac la preturi de doua, trei ori mai mici decat acum trei ani”, a explicat Malacapol, adaugand ca cele doua achizitii au fost in zona centrala si de sud a Romaniei, in care si opereaza compania.

Managerul a adaugat ca in prezent sunt foarte multe companii de vanzare, iar consolidarile din prezent si din anii urmatori vor face ca piata de telecomunicatii sa se stabilizeze in aproximativ patru, cinci ani.

Totodata, Malacopol a afirmat ca fondul de investitii AIG nu va iesi foarte curand din compania de telecomunicatii, deoarece in 2007, atunci cand a investit in DCS piata era in crestere, iar fondul isi doreste un exit profitabil.

Compania DCS a fost infiintata in 2005, iar din portofoliul acesteia fac parte brandurile AKTA, care se adreseaza consumatorilor individuali si Dial Telecom pe segmentul corporate.

AKTA furnizeaza servicii de telefonie, internet si televiziune prin cablu si satelit, in timp ce Dial Telecom ofera telefonie fixa, internet si solutii de date si colocare servere, dar doar la nivelul Bucurestiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri