OE Investments, jucator al pietei de plati instant, prezent in 13 tari, lanseaza in Romania in urma unei investitii de jumatate de milion de euro serviciul de plati Qiwi, care se va focusa pe amplasarea unui numar tot mai mare de terminale de plata in provincie.
Primele terminale Qiwi sunt deja disponibile in Bucuresti si, in prezent, se deruleaza negocieri pentru implementarea lor in cateva orase din tara, precum Cluj, Galati, Iasi, Constanta.

In momentul de fata, terminalele, instalate in principalele centre comerciale si in zonele aglomerate din Capitala, permit efectuarea platilor de incarcare pentru serviciile operatorilor de telefonie mobila locali, Orange, Vodafone si Cosmote.

"Intentionam sa instalam cel putin 500 de terminale in Romania pana la sfarsitul anului si sa extindem gama de plati acceptate, adaugand furnizori de servicii Internet, jocuri online, televiziune comerciala, bilete la opera, bilete de avion si alte servicii, in functie de nevoile clientilor nostri", a declarat Alexandru Oancea (foto), director comercial al Qiwi.

Compania isi desfasoara activitatea atat prin propriile terminale, cat si printr-o retea de agenti, companii sau antreprenori francizati care au posibilitatea de a prelua terminalul in proprietatea lor si de a se conecta la centrul principal de procesare.

In luna mai a acestui an s-a lansat pe piata ZebraPay, care permitea utilizatorilor sa cumpere printr-un sistem de plati asemanator celui al Qiwi bilete de tren, autocar sau cartele preplatite si chiar muzica.

Pana la finalul lui 2010, Qiwi isi propune sa inregistreze afaceri de 1,5 milioane euro si sa ajunga la un numar de 500.000 tranzactii pe luna. Comparativ, cei de la ZebraPay estimeaza o cifra de afaceri de circa 20 milioane euro pana la sfarsitul anului.

OE Investments este o companie europeana care detine doua dintre cele mai mari sisteme de plati, OSMP si e-port, serviciul de plata Qiwi, sistemul electronic Qiwi Wallet si sistemul de publicitate Qiwi, fiind prezenta in 13 tari din Eurasia, Africa si America Latina.

In 2009, cifra de afaceri a OE Investments s-a ridicat la 10,8 miliarde euro. Numarul utilizatorilor unici este de 80 de milioane in fiecare luna, iar acestia au efectuat, in 2009, 3,69 miliarde de tranzactii prin intermediul sistemelor de plati. Clientii au posibilitatea de a plati serviciile a peste 1.500 de furnizori prin cele peste 200.000 de terminale de acceptare plati.

Dupa lansarea din Romania a serviciilor Qiwi, vor urma alte intrari, pe pietele din Bulgaria, Slovacia, Polonia si Ungaria.

OE Investments incorporeaza reteaua de agenti a sistemelor de plati OSMP si e-port, care cuprinde peste 10.000 de companii si intreprinzatori persoane fizice. Agentii OSMP si e-port sunt detinatorii a peste 200.000 de puncte de vanzare, incluzand peste 150.000 de terminale self-service OSMP si e-port.

Rusia este prima tara in care OE Investments si-a inceput operatiunile. La sfarsitul lui 2009, compania detinea o cota de piata de 49% pe piata ruseasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri