Compania de cercetare StatCounter arata ca browser-ul web Chrome de la Google a depasit Safari de la Apple, devenind al treilea cel mai popular browser din Statele Unite, scrie PC Magazine.
In intervalul 21-27 iunie, din cele 874 milioane vizualizari inregistrate de compania de cercetare, Chrome a acoperit o proportie de 8,97%, fata de Safari, care are o cota de 8,88%. StatCounter anunta ca Internet Explorer ramane lider de piata cu o cota de 52%, urmat de Firefox, cu 28,5%.

La nivel global, unde compania de cercetare a masurat 3,6 miliarde de vizualizari ale paginilor din perioada asemanatoare, Chrome a atras 9,4%, in timp ce Safari, doar 4%. Internet Explorer are o cota globala de 53%, urmat de Firefox, cu 31%.

“Aceasta este o reusita pentru Google, avand in vedere ca au pornit de la zero si in mai putin de doi ani au ajuns la 10% din piata. Este o batalie crancena intre Google si Apple in segmentul browserelor web, dar si a sistemelor de operare mobile”, a declarat Aodhan Cullen, directorul StatCounter.

Aceasta este o noua lovitura data de Google rivalului Apple, dupa ce in urma cu aproape doua luni sistemul de operare Android depasea pentru prima data iPhone, devenind al doilea cel mai folosit sistem de operare mobil din Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri