Alphabet, compania mama a Google, este aproape sa depaseasca Apple la capitalizare

Alphabet, compania mama a Google, este aproape sa depaseasca la capitalizare Apple, devenind compania listata cu cea mai mare valoare de piata din lume, in contextul in care actiunile Apple au inregistrat o evolutie mai slaba in ultima perioada, dupa rezultate care au dezamagit investitorii.

Alphabet urmeaza sa raporteze rezultate financiare pentru trimestrul al patrulea luni, dupa inchiderea bursei din SUA.Apple este in prezent compania listata cu cea mai mare valoare pe bursa, avand o capitalizare de 539,7 miliarde de dolari, la cotatia din inchiderea sedintei de vineri. Alphabet s-a apropiat insa de Apple, iar vineri inregistra o capitalizare de 517,3 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch , conform Mediafax.

Diferenta nu pare greu de depasit pentru compania mama a Google, care detine recordul pentru cea mai mare crestere de capitalizare in cursul unei singure zile, peste 65 de miliarde de dolari, in iulie anul trecut, tot dupa publicarea de rezultate financiare.

Actiunile Apple au scazut dupa ce compania a raportat saptamana trecuta rezultate financiare sub cele anticipate de analisti. La nivelul ultimelor trei luni, capitalizarea Apple inregistreaza o scadere de 19,2%.

Analistii se asteapta ca Alphabet sa anunte profit pe actiune de 8,09 dolari, fata de 6,88 dolari in perioada similara a anului anterior.
Raportarea pentru trimestrul al patrulea ar urma sa fie, de asemenea, diferita fata de cele de pana in prezent, Alphabet urmand sa separe operatiunile care nu au legatura cu Google de afacerile core, precum publicitate online, harti, YouTube, aplicatii, cloud, Android, Chrome si Google Play.

Segmentul "altele" va include produsele experimentale ale companiei, care au condus la produse inovatoare, precum masinile autonome, dar genereaza pierderi.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri