Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), a transferat, in iunie, infrastructura TIC a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (http://www.anpc.gov.ro) pe platforma tehnica de tip Supercomputing, accesibila in regimul IaaS (Infrastructure as a Service).
Aceasta tehnologie permite institutiilor publice sa beneficieze de echipamente si servicii de infrastructura de ultima generatie, fara a mai efectua cheltuieli pentru achizitionarea si administrarea acestora.

Astfel, serviciile electronice de guvernare ale ANPC vor deservi in timp real, la nivel national, peste 650 de utilizatori.

Abordarea de tip IaaS, inclusa in cadrul strategiei nationale e-Romania si in Programul National de Supercomputing, permite virtualizarea sistemelor deja functionale sau in curs de implementare, cu pastrarea integrala a securitatii, confidentialitatii si proprietatii asupra datelor de catre institutia beneficiara.

Centrul National de Management pentru Societatea Informationale (CNMSI) este o institutie publica cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, avand drept principala atributie implementarea si operarea la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii destinate guvernarii electronice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri