Google, compania care detine cel mai popular motor de cautare, ar putea fi achetata de autoritatile de reglementare europene din cauza plangerilor antitrust pe zona cautarilor online, scrie BusinessWeek.
“Comisia Europeana examineaza anumite acuzatii de incalcare a competitiei. Procesul este inca la inceput, dar avand in vedere importanta cautarilor in piata online, voi urmari foarte atent acuzatiile”, a declarat Joaquin Almunia, comisarul european pentru competitie.

Declaratiile vin la cinci luni dupa ce Google a primit mai multe acuzatii din partea unor organizatii europene care sustineau ca gigantul online incalca legile anti-trust.

Nicio decizie nu a fost luata legat de faptul daca CE va incepe o ancheta antitrust a Google, a declarat Almunia.

Dupa plangerile din luna februarie, Google care detine 79% din piata cautarilor online din Europa, spera ca argumentele sale vor convinge comisia sa nu inceapa ancheta antitrust.

Problema principala nu este actuala cota de piata a Google ci cum va evolua piata online si cat de contestata este compania de catre competitorii sai.

Almunia a mai adaugat ca legile antitrust trebuie aplicate in industria digitala in aceeasi masura ca in alte industrii.

“Daca rezultatele unei cautari online au fost manipulate s-ar putea face diferenta in piata daca utilizatori constientizeaza acest lucru”, a mai spus Almunia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri