Comisia Europeană derulează o nouă investigație ce are în centru încă o posibilă încălcare a normelor antitrust ale UE de către Google în ceea ce privește serviciile de publicitate online prin intermediul platformei.

Autoritățile vor să evalueze dacă gigantul de tehnologie și-a favorizat propriile servicii de promovare online, încălcând astfel normele antitrust ale Uniunii Europene.

”Google colectează date pe care le folosește pentru advertising targetat, vinde spațiu de reclamă și acționează de asemenea ca un intermediar de advertising online. Deci, Google operează la toate nivelurile procesului de advertising online. Suntem îngrjijorați de faptul că Google ar îngreuna posibilitatea competitorilor din advertising online de a concura pe această piață”, a precizat Margrethe Vestager, Vicepreședinte executiv al Comisiei Europene

Ca parte a noii investigații, Comisia Europeană va evalua restricțiile impuse de către Google în ceea ce privește abilitatea advertiserilor, publisherilor și a altor jucători terți de a accesa date referitoare la identitatea și comportamentul utilizatorilor.

Alphabet, compania mamă a Google, a acceptat la începutul lunii iunie să facă schimbări la unele din serviciile sale de publicitate online extrem de folosite, în urma încheierii unui acord cu Autoritatea de Reglementare Antitrust din Franţa.

Autoritatea a amendat compania americană cu 220 milioane de euro (267,48 milioane de dolari) în urma unei investigaţii care a arătat că Google a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa de publicitate online, unde unele din instrumentele sale au devenit aproape esenţiale pentru marii editori.

În luna martie a anului 2019, Comisia Europeană a amendat Google cu 1,49 miliarde de euro pentru încălcarea normelor antitrust ale UE. Autoritățile au considerat că Google a abuzat de poziția sa dominantă pe piață impunând o serie de clauze restrictive în contractele cu siturile de internet ale terților, ceea ce i­-a împiedicat pe rivalii Google să afișeze pe site-urile respective anunțuri publicitare proprii asociate cu rezultatele căutărilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri