Prezent la reuniunea Consiliului Transporturi, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene la Bruxelles, Belgia, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a avut o serie de intalniri bilaterale cu reprezentantii mai multor guverne europene.

Astfel, Zsolt Nagy s-a intalnit cu ministrul italian al comunicatiilor Mario Landolfi. Discutia s-a axat asupra strategiei italiene de broadband si a celei de trecere de la transmisia de tip analog la cea de tip digital. Italia a reusit sa extinda reteaua de tip broadband de la 300.000 utilizatori in 2001 la aproximativ 7.000.000 de utilizatori in 2005, folosind resurse financiare minimale, prin subventii directe acordate cetatenilor. Romania definitiveaza in acest moment strategia de broadband. Conform datelor furnizate de ANRC, in Romania existau la data de 30.06.2005, 522.331 conexiuni in banda larga.

Un alt subiect important abordat a fost trecerea de la transmisia de tip analog la cea de tip digital, realizata de catre guvernul italian tot cu ajutorul subventiilor acordate cetatenilor pentru achizitionarea decodoarelor necesare. Guvernul italian mizeaza pe aceasta digitalizare pentru a creste interactivitatea intre guvern si cetateni, prin programe de tip "T-government".

In cadrul intalnirii cu ministrul francez Francois Loos, ministrul delegat pentru Industrie, au fost discutate problemele legate de colaborarea economica dintre cele doua tari. Franta este al treilea partener comercial al Romaniei (al treilea importator si al patrulea furnizor) si ramane unul dintre cei mai importanti parteneri comerciali al Romaniei. Ministrul Zsolt Nagy a prezentat situatia domeniului IT&C in Romania, subliniind atuurile acestuia (rata foarte mare de crestere anuala, mediul investitional favorabil, etc).

Ministrul francez a insistat asupra ideii organizarii unei vizite de lucru in Franta a unei delegatii romane formate din oficiali si reprezentanti ai mediului de afaceri in primul semestru al anului viitor, dat fiind si interesul sporit al partii franceze fata de privatizarile care au loc in Romania in domeniul telecomunicatiilor si in contextul existentei Memorandumului de Intelegere intre Romania si Franta in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Seria intalnirilor prilejuite de Consiliul Transporturi, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene a continuat cu cea dintre Ministrul Zsolt Nagy si delegatia poloneza, pe parcursul careia partile si-au exprimat disponibilitatea coordonarii eforturilor in vederea adoptarii unei pozitii comune in cadrul dezbaterilor europene. Oficialii polonezi si-au oferit sprijinul privind acordarea consultantei pentru implementarea standardelor de telecomunicatii si tehnologia informatiei si programele europene din domeniu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri