Cursa pentru a doua pozitie din segmentul furnizorilor de PC-uri devine tot mai stransa, dupa doua companii de cercetare au oferit date diferite privind aceasta pozitie in trimestrul al doilea, scrie presa internationala.
Compania de cercetare IDC a anuntat ca Dell a recuperat a doua pozitie de la rivalul Acer in trimestrul al doilea, insa Gartner, o alta importanta companie de cercetare, anunta ca Acer si-a mentinut pozitia in fata Dell. In urma cu un an, ambele companii au anuntat ca producatorul taiwanez de computere a depasit Dell in timpul celui de-al treilea trimestru.

Potrivit Gartner, Acer a vandut aproape 10,8 milioane de desktopuri si laptop-uri in al doilea trimestru din 2010 comparativ cu Dell care a vandut 10,3 milioane de unitati. Aceste cifre ofera companiilor o cota de piata de 13 si respectiv 12,4%. Hewlett-Packard ramane principalul vanzator, dupa ce a vandut in primul trimestru 14,5 milioane de desktop-uri si laptop-uri.

Estimarile IDC sunt aproximativ la fel. Compania de cercetare anuntat ca Dell a vandut 10,6 milioane de unitati in timpul celui de-al doilea trimestru din 2010, comparativ cu cele 10,2 milioane de unitati pentru Acer. IDC anuntat ca Dell detine o cota de 13% in timp ce Acer detine 12,6% din piata.

IDC mai anunta ca vanzarile de computere au crescut in trimestrul al doilea cu 22% la 81,5 milioane de unitati ceea ce indica faptul ca cererea consumatorilor a revenit chiar daca mai exista ingrijorari legate de recuperarea economica.

Cealalta companie de cercetare, Gartner, a anuntat ca vanzarile de computere au crescut cu 20,7% in trimestrul al doilea comparativ cu 2009. Vanzarile totale de desktopuri si laptopuri au ajuns la 82,8 milioane de unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri